Elckerlyc voor volwassenen in 5 stappen

Klik op het oranje puntje van de pijlen, daar vind je meer!
1. Hulp nodig

1. Hulp nodig

Elckerlyc kan je helpen wanneer je ondersteuning nodig hebt bij het versterken van je zelfredzaamheid. Heb je bijvoorbeeld geldproblemen, zit je niet goed in je vel en wil je begeleiding bij het oplossen van de problemen, dan kan je je aanmelden. Aanmelden doe je via het wijkteam of Veilig Thuis.

2. Opvang

2. Opvang

Als Elckerlyc jou kan helpen, dan krijg je tijdelijk een ingerichte opvangwoning. In deze woning woon jij alleen of samen met je kinderen. Tijdens de plaatsing in deze woning maak je kennis met één van onze collega's. Zij komt wekelijks bij jou langs om te kijken of de woning netjes bijgehouden wordt en veilig is.

3. Begeleiding

3. Begeleiding

Je kunt bij Elckerlyc ondersteuning krijgen als je verschillende problemen hebt. Denk bijvoorbeeld aan het op orde brengen van je vrijheid, financiën, lekker in je vel zitten en toewerken naar een baan. Wij kijken samen met jou welke doelen je wilt behalen.

4. Kinderen

4. Kinderen

Woon je samen met je kinderen bij Elckerlyc, dan krijg je ook begeleiding van de jeugd- en gezinsprofessional. Zij gaat met jou in gesprek over de opvoeding van je kinderen en met jouw kinderen over hun vragen en doelen.

5. Uitstroom

5. Uitstroom

Heb je al je doelen behaald, dan is het tijd voor uitstroom. Als het je gelukt is om een nieuwe thuis te regelen dan blijven we na uitstroom minimaal één jaar bereikbaar voor eventuele vragen. Zodra je een huis toegewezen krijgt stellen we samen met jou een vertrekplan op. Ook helpen we je bij het aanvragen van middelen voor het inrichten van je nieuwe woning als je zelf onvoldoende geld hiervoor hebt.